HTML

Nanette Hírblog

Hírek a Nanette Real Estate Group-ról, Magyarország egyik vezető új lakás-fejlesztő cégcsoportjáról.

Címkék

akcio (18) aktualis (64) harmony (1) kiemelt (1) viva (1) xxx (2)

2011.10.10. 13:08 nanette

Búcsú a Mandarin Kerttől

 Sikeresen eladtuk ezidáig épített legnagyobb lakóparkunk, a 471 lakásos Mandarin Kert utolsó lakását is és ezzel gyakorlatilag lezártuk az értékesítést. (Mivel az E és F épületek általános jótállása csak jövőre jár le, garanciális irodánk továbbra is a lakók rendelkezésére áll a házban.) Most következzen egy kis visszatekintés a ház "történetére".

A Nanette - akkor még Olimpia Group néven - 2004-ben vásárolta meg a Bartók Béla út 98-102 alatti telket, amelyre egy hat épületből álló társasházat kívánt felépíteni. A tervezést a Cassiopea Kft. végezte, a 8 emeletből és két teremgarázs-szintből álló épület legszembetűnőbb jellegzetességei a Hamzsabégi útra néző homlokzat hatalmas ovális üvegfelülete lett. A jogerős építési engedély 2005 márciusában született meg, ami alapján a generálkivitelezéssel megbízott Holdingép azonnal meg is kezdte az első ütem, a Hamzsabégi út 38-40. alatti A, B és C épületek kivitelezését. A lakossági- és projektfinanszírozására cégünk a K&H bankkal kötött szerződést.

Sajnos a Holdingép még az alapok elkészülte előtt csődbe ment, a munkát az Olimpia Group más épületein is dolgozó RKB Kft. vette át, a magyar építőipar gyengeségét jól mutatja, hogy ők sem jutottak el a befejezésig, még az első ütem műszaki átadása előtt ellenük is felszámolási eljárás indult. A lakásokat végül az ekkor már Magyarországon is Nanette Real Estate Group néven működő cégcsoport időközben megalapított saját kivitelező cége, a Nanette Construction Hungary Kft. fejezte be 2007-ben. A Mandarin Kert ezen épületeinek lakói voltak az utolsók, akik kénytelenek voltak elszenvedni a külsős kivitelező okozta kényelmetlenségeket és késedelmet, amiért az általunk fizetett kötbér se jelenthetett teljes kárpótlást - azóta ilyesmire nem került sor.

A Benedikt Otóó utcai D épületet már nagyrészt az NCH építette, ahogyan a 2009-ben átadott Bartók Béla úti E és F épületet is, itt már semmilyen kivitelezési probléma nem volt. A sok ingatlanfejlesztő vállalatot elsodró 2008 őszi gazdasági válság se ártott a Mandarin Kertnek, a lakások továbbra is nagyon keresettek maradtak, így a projektfinanszírozási hitelt is rendben, határidőre visszafizettük, ami 2009-ben szinte egyedülálló volt a hazai építőiparban. Más gond azonban akadt, a ház első közös képviselőjének sikkasztása miatt a társaház nehéz anyagi helyzetbe került, amin a jelenlegi közös képviselő, a Város-Kép Kft. és a lakóközösség együtt sikeresen úrrá lett és ma már nemhogy tartozása nincs a Mandarin Kertnek, hanem az egyik legalacsonyabb közös költséggel (180 Ft/hó/m2) működő társasházak egyik, ami elsősorban a tulajdonosok felelősségteljes magatartásának és fizetési fegyelmének tudható be.

A Mandarin Kert ma is a Nanette egyik büszkesége, a ház újszerű állapotát azóta is sikerült megőrizni, a kamerarendszerrel felszerelt, 24 órás őrséggel rendelkező társasház alacsony költségű lakási pedig azóta is közkedveltek és megőrizték értéküket.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nanette.blog.hu/api/trackback/id/tr533291638
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása